Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond
Wat te doen bij een stroomstoring Redactie, 8 januari 2024
In Maastricht is FB Services snel ter plaatse bij een stroomstoring.

Wanneer u aan het koken bent en opeens valt alle stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Wanneer u bezig bent met klussen in huis en ineens is er geen stroom meer, kan dat erg hinderlijk zijn. Het uitvallen van de stroom is altijd erg ongelegen en u wilt dan ook dat dit probleem zo snel mogelijk wordt verholpen.

Hoe voert u de stekkerproef uit bij een stroomstoring?

Het is aan te raden om bij een stroomstoring te starten met het uitvoeren van de stekkerproef. Dit is een simpele maar effectieve manier om een defect apparaat of elektrische aansluiting te vinden. Het uitvoeren van de stekkerproef neemt gemiddeld 10 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten.

Indien u dit niet zelf wilt doen, kunt u beter een professionele elektricien inschakelen. Belangrijk om te weten is dat de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn bij een defect apparaat. Dit heeft ermee te maken dat de elektricien langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Hoe kunt u een defecte elektrische aansluiting opsporen bij een stroomstoring?

Haal alle groepen in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Haal alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Heractiveer de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast.

Zorg ervoor dat u de stekkers één voor één weer in het stopcontact steekt en ze één voor één weer inschakelt. Wacht totdat het apparaat volledig is aangezet voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als het apparaat de stroom doet uitvallen wanneer u het aanzet, is dat apparaat de oorzaak van het probleem.

Als het probleem niet te vinden is bij de apparaten, dan ligt het aan de installatie. In zo'n geval kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet verstandig om zelf aan de slag te gaan aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!