Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond

NEN-keuring Maastricht

Zoekt u een deskundige partij voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Maastricht? Voor een grondige NEN-keuring schakelt u FB Services in. De keuring wordt uitgevoerd door onze deskundige monteurs die meteen eventuele problemen kunnen aanpakken.

Wat is een NEN-keuring?

De veiligheid van installaties en apparatuur wordt regelmatig gecontroleerd door verschillende NEN-keuringen. Bij de NEN-3140 en meerdere andere NEN-keuringen is zakelijkheid van groot belang. Tevens wisselt het tussen laagspanning, namelijk NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

De NEN-1010 is de dominante norm voor toepassing in particuliere huizen. Door onze vakkundigheid als elektricien kunnen wij FB Services snel en accuraat voor u uitvoeren. Wilt u graag een afspraak maken? Bel ons dan op 085 106 1547.

NEN-1010 keuring in Maastricht

De NEN-1010 keuring omvat de inspectie van bestaande elektrische installaties op laagspanning. Deze normen gelden ook voor installaties in een gewoon huis. De NEN-1010 normen hebben als hoofddoel om de veiligheid te waarborgen en brand- en elektrocutierisico's te minimaliseren.

Bij inspecties en keuringen voor projectafsluitingen wordt doorgaans deze norm gehanteerd. Bij keuringen van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, wordt deze norm nageleefd. Al jarenlang geldt de NEN-1010 als dé norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties eraan zullen voldoen.

Naast de NEN-1010 norm bestaat ook de NEN-4010 norm, die eigenlijk een meer leesbare versie van de NEN-1010 norm is. NEN-4010 wordt niet standaard voorgeschreven voor keuringen. Het doel van deze norm is voornamelijk om de NEN-1010 installatie normen begrijpelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Maastricht

In het geval van NEN-3140 keuringen is er meer aandacht voor zakelijke belangen en zijn ze cruciaal voor werkgevers om te voldoen aan de geldende normen. De regels van de NEN-3140 zijn voornamelijk van toepassing bij het in bedrijf stellen van nieuwe installaties. Bij de installatie van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen, dienen deze normen te worden nageleefd.

Als consument zult u niet frequent te maken hebben met NEN-3140 keuringen. Deze keuring periodiek uitvoeren is als werkgever van onschatbare waarde. Bij FB Services bent u verzekerd van professionele inspecties van uw installaties conform de NEN-3140 normen.

De focus bij NEN-3140 keuringen ligt op bedrijfsvoering en zijn met name essentieel om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende voorschriften. Voornamelijk bij het afronden van nieuwe installaties spelen de normen van de NEN-3140 een belangrijke rol. Het is ook van belang om deze te respecteren bij de installatie van zwaardere apparaten in huis, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

Voor consumenten zijn NEN-3140 keuringen meestal niet aan de orde. Als werkgever is het cruciaal om deze keuring op regelmatige tijdstippen te laten uitvoeren. Hierdoor staan de elektriciens van FB Services tot uw beschikking om de inspectie van uw installaties volgens de NEN-3140 normen uit te voeren.

Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van FB Services een dagelijkse klus.

Wanneer een NEN-keuring?

Wanneer er substantiële veranderingen in de elektrische installatie worden aangebracht, is het als particulier belangrijk een NEN-keuring te laten uitvoeren. Het aanleggen van krachtstroom of extra groepen vraagt om een keuring. Bij aanschaf van een nieuwe woning is het altijd verstandig om een keuring te laten uitvoeren.

Werkgevers dienen periodiek NEN-keuringen te laten uitvoeren voor hun installaties. Hiermee kunt u aantonen dat u altijd voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dit vergroot ook uw positie bij bepaalde verzekeraars en zorgt voor een betere veiligheid van uw medewerkers en klanten.

Schakel FB Services in voor uw NEN-keuring

Ons team van deskundige vakmensen kan u begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze professionele teamleden staan klaar om u te ondersteunen bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Bij ons bent u verzekerd van een veilige installatie die efficiënt werkt.

Heeft u behoefte aan het inplannen van een inspectie? Neem dan contact met ons op. Voor een duidelijk overleg over de mogelijkheden kunt u bellen naar 085 106 1547. Wenst u dat wij met u in contact treden? Vul dan het contactformulier op onze website in.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring altijd verplicht? Een NEN-keuring is niet vereist volgens de Nederlandse regels. Mogelijk stellen verzekeraars een keuring verplicht om deel te nemen en de veiligheid van uw installaties te waarborgen.

Als mijn elektriciteit niet door de keuring komt, wat zijn dan mijn vervolgstappen?

Bij afkeuring van de keuring zijn aanpassingen noodzakelijk in de elektrische installatie. Laat dit gerust over aan de vakmensen van FB Services.

Welke specialisten voeren NEN-keuringen uit?

Alleen een gecertificeerde NEN keurmeester mag NEN-keuringen uitvoeren. Deze persoon heeft de juiste certificering voor de specifieke NEN norm waarop gekeurd moet worden.

Heb ik de mogelijkheid om de echtheid van een NEN-certificaat te verifiëren?

U heeft de optie om NEN-certificaten te verifiëren op echtheid en geldigheid. Scan de QR-code op het NEN certificaat om na te gaan of het authentiek is.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!