Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

Perilex stekker aansluiten

Wij staan in Maastricht voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond

Perilex stekker aansluiten in Maastricht

Bent u op zoek naar een ervaren elektricien om u te begeleiden bij het aansluiten van een perilex stekker? Wij van FB Services kunnen u daarbij helpen. Heeft u vragen omtrent elektriciteit? U kunt ons bereiken via 085 106 1547.

Wat is een perilex stekker?

Voor de meeste huishoudelijke apparaten is een gewoon stopcontact met een spanning van 230 Volt voldoende. Een gewoon stopcontact is niet geschikt voor kookplaten of andere zware apparaten met een vermogen hoger dan 3.86 KWh. Wordt er wel een apparaat met een groot vermogen op aangesloten, dan bestaat er een grote kans dat de groepenkast overbelast raakt.

Bij het aansluiten van grotere apparaten is een Perilex stekker noodzakelijk. Ontdek hieronder hoe een Perilex stekker precies werkt. In plaats van de normale twee gaten, heeft een Perilex wandcontactdoos er vijf. De aansluiting van de contactdoos is anders dan bij een 1-fase aansluiting (gewoon stopcontact), namelijk een 2-fase of 3-fase aansluiting.

Een 2- of 3-fase aansluiting verdeelt de stroom over meerdere fasen, om te voorkomen dat de leiding overbelast raakt. Door deze aanpak kunnen zwaardere apparaten zonder risico aangesloten worden. In vergelijking tot een standaard stopcontact kan de Perilex aansluiting twee keer zo veel Volt leveren.

De vijf gaten in een Perilex contactdoos zijn hier dus voor. Een 2-fase aansluiting heeft 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen. Bij een 3-fase aansluiting is er 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen aanwezig. Het aansluiten van een Perilex stekker is een complexe taak, vooral bij een 3-fase aansluiting waarbij er sprake is van een groot vermogen.

Hulp inschakelen in Maastricht van een elektricien

Als u niet weet hoe u elektra moet aansluiten, kan dit over het algemeen gevaarlijk zijn en wordt het niet aangeraden om dit zelf te proberen. Wilt u een inductie kookplaat aansluiten? Maar weet u niet hoe? Onze elektriciens staan voor u klaar. Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Bel ons gerust op 085 106 1547. Ons team staat voor u klaar.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!