Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond

Advies bij overbelasting van de elektriciteit

Redactie maastricht-elektricien.nl, 11 juli 2024
Bent u op zoek naar een elektricien? In Maastricht en de omliggende regio kunt u vertrouwen op FB Services

Elke groep in de groepenkast heeft een maximale capaciteit van 3. 600 WattWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze vragen meer energie dan het maximum?Als gevolg hiervan zullen de stoppen doorslaan op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd aan staan

In het geval van een groep die overbelast is, wordt er meer stroom gevraagd dan er beschikbaar is. Het kan voorkomen dat er één groot apparaat is dat te veel stroom vraagt, wat kan leiden tot overbelasting van de groep. Als de elektriciteit overbelast raakt, kunnen de draden en stekkers warm worden wat kan leiden tot brand.

Zodra het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om overbelasting te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat overbelasting niet mogelijk is, wat een veilig gevoel geeft. Voorkom overbelasting door extra groepen toe te voegen aan de groepenkast.

Kook zonder zorgen op een inductie kookplaat

Inductiekoken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening. Deze plaat vraagt relatief gezien veel stroom maar verliest amper stroom tijdens het koken. Bij het koken op gas gaat er daarentegen veel meer gas verloren in vergelijking met inductie.

Laat uw groepenkast uitbreiden voor het plaatsen van zonnepanelen

Als u zonnepanelen laat plaatsen op uw dak, is het soms ook nodig om de groepenkast uit te breiden. Of de groepenkast moet worden uitgebreid, is afhankelijk van het soort omvormer dat bij de panelen hoort. Het is niet het aantal panelen dat bepaalt of uw groepenkast moet worden uitgebreid, maar het type omvormer.

Voorkom problemen met de elektriciteit door een professionele elektricien in te schakelen

Als u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting in uw groepenkast?Het is verstandig om de groepenkast te laten uitbreiden met behulp van een erkende elektricien. Het is niet veilig om dit zelf te doen, aangezien het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!