Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond
Betrouwbare krachtstroom installatie Redactie, 10 januari 2024
Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van FB Services een dagelijkse klus.

Droomt u van een rustgevende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u behoefte aan een oplaadpunt voor uw elektrische auto bij uw woning?Of u nu wilt genieten in uw eigen jacuzzi of sauna, of uw elektrische auto wilt opladen, is krachtstroom vereist.

Indien u uw apparaten wilt gaan gebruiken, moet u eerst krachtstroom laten aanleggen. Het installeren van krachtstroom vereist nauwkeurigheid en voldoende informatie. Het aanleggen van krachtstroom moet altijd worden overgelaten aan een professional.

Waarvoor is krachtstroom nodig?

Krachtstroom, ook wel bekend als 380 volt, is nodig voor apparaten die extra vermogen vereisen. Apparaten zoals warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's maken gebruik van krachtstroom. Het verschil met de gebruikelijke 230 volt is dat krachtstroom gebruikmaakt van een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Krachtstroom voor uw elektrische apparaten

Als een vakman krachtstroom in uw huis installeert, zal hij verschillende procedures doorlopen. Een deskundige monteur plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Voor een goede werking van de 3-fasen hoofdschakelaar is het van belang dat de netbeheerder de aansluiting verzwaart. Bij de aanleg van krachtstroom wordt er altijd nagegaan of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Bij de aanleg van krachtstroom wordt er altijd nagegaan of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn.

Als u uw elektrische auto wilt opladen met krachtstroom, moet de kabel vaak door naar buiten geleid worden. Een veelvoorkomende methode om de kabel te beschermen, is het gebruik van een ijzeren mantel, wat de kosten iets doet stijgen. Let op dat niet alle apparaten krachtstroom vereisen, dit hangt af van de specificaties van uw apparatuur.

Bent u geïnteresseerd in het doen van een aanvraag?

Bij het overwegen van het inhuren van een vakman om krachtstroom aan te leggen, is het handig om de volgende checklist te volgen. Heeft u bepaalde elektrische apparatuur die krachtstroom vereist? Waar wilt u elk apparaat installeren?Hoe ziet de opstelling van uw meterkast eruit? In welk jaar is uw woning opgeleverd?

Voor het aanleggen van krachtstroom is het essentieel om een ervaren elektricien in te huren. Om een succesvolle installatie te realiseren, is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren specialist. Om een gedetailleerde offerte op maat te ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!