Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

Groepenkast Maastricht Wij staan in Maastricht voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast Maastricht

Wilt u een groepenkast uitbreiden of laten vervangen in Maastricht? Wellicht is uw huidige exemplaar al redelijk op leeftijd of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparaten. Allebei zijn ze een goede aanleiding om uw groepenkast aan te pakken.

Wij staan voor u klaar om u hierbij te ondersteunen, als de elektriciens van FB Services. Bent u geïnteresseerd? Bel dan naar 085 106 1547 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier. U kunt op ons rekenen voor een groepenkast die uitstekend werkt en veilig is.

Waarom een groepenkast vervangen in Maastricht?

Veiligheid en gebruiksgemak zijn de twee voornaamste redenen om een groepenkast te laten vervangen. Een gemiddelde groepenkast houdt het ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Heeft de groepenkast deze leeftijd al bereikt dan kunnen er onveilige situaties ontstaan en is de kans op ongemakken groter.

Schakelaars die inbranden of een aardlekschakelaar die dienst weigert zijn niet ongewoon. Daardoor kan brandgevaar ontstaan wat levensgevaarlijke situaties kan opleveren. Maar er kunnen ook nog andere problemen ontstaan.

Een verouderde groepenkast kan het zwaar krijgen door het toenemende gebruik van steeds meer en krachtigere elektrische apparaten. Als er verscheidene apparaten gelijktijdig worden gebruikt terwijl ze deel uitmaken van dezelfde groep ontstaat er mogelijk overbelasting. Dit kan leiden tot het doorslaan van de stoppen.

Een extra groep aanleggen in de meterkast? FB Services komt u helpen!
FB Services helpt in Maastricht en omgeving met groepenkast-werkzaamheden.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Maastricht?

Als er bij bepaalde groepen overbelasting optreed hoeft de groepenkast lang niet altijd vervangen te worden. Het is ook mogelijk om de bestaande groepenkast uit te breiden. In dat geval wordt er een groep of meerdere groepen toegevoegd.

Op deze manier wordt de stroom beter over de groepen verdeeld. Wanneer u een grootgebruiker zoals een sauna of jacuzzi aanschaft, kan er een aparte groep voor worden aangelegd. Hetzelfde is mogelijk wanneer u bijvoorbeeld wilt overstappen op elektrische koken.

De functie van een groepenkast

Elke woning en ieder pand is voorzien van een groepenkast. Dit is de plaats waar de stroom het huis binnenkomt en vervolgens via verschillende groepen wordt verdeeld. Iedere groep voorziet een specifiek deel van de woning van elektriciteit.

Als er verscheidene apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden ingeschakeld bestaat er een kans op overbelasting. Bij kortsluiting of overbelasting van een specifieke groep slaat de groepstop uit. En wanneer dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is in zekere zin dus een veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat er grote problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met FB Services voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Maastricht

Wilt u de kans op gevaarlijke situaties verkleinen door een gedateerde groepenkast te laten vervangen? Is het verhogen van het gebruiksgemak van uw elektrische apparaten door de groepenkast uit te breiden een wens van u? U kunt in Maastricht terecht bij FB Services. Bel ons op 085 106 1547 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!