Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast installeren Maastricht

Bij FB Services bent u aan het juiste adres voor het professioneel plaatsen of vervangen van een groepenkast in Maastricht. Onze professionele monteurs begeleiden u bij alle stappen van het selecteren, aanschaffen en installeren van een nieuwe groepenkast. Wij helpen u ook met het bepalen van het juiste aantal benodigde stroomgroepen en de noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Bent u van plan zijn om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Maastricht? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers om de diverse opties te bekijken. Indien nodig, bel ons op 085 106 1547 of vul het contactformulier op de website in.

Een extra groep aanleggen in de meterkast? FB Services komt u helpen!
FB Services helpt in Maastricht en omgeving met groepenkast-werkzaamheden.

Soorten groepenkasten

Binnen de elektrotechniek zijn doorgaans twee soorten groepenkasten te onderscheiden. De groepenkast met een enkele fase en de variant met drie fasen. Wat zijn de specifieke kenmerken van deze groepenkasten en welke is het beste voor uw situatie?

Het is aannemelijk dat u bekend bent met 1-fase en 3-fase stroom. Voor alledaags gebruik van apparaten in huis is doorgaans standaard 1-fase stroom afdoende. Voor het aansluiten van krachtstroom, zoals bij inductie kookplaten, laadpalen en andere grootverbruikers, is het zwaardere 3-fase stroom essentieel.

Indien u deze grote energieverbruikers in huis heeft of van plan bent om ze op korte termijn aan te schaffen, is de 3-fase groepenkast de beste oplossing. Als u echter van plan bent, is een 1-fase aansluiting doorgaans afdoende en ook voordeliger. Onze monteurs voorzien u van advies met behulp van hun expertise en ervaring.

Oude stoppenkast vervangen Maastricht

Het kan gebeuren dat u in een oud huis nog een traditionele stoppenkast tegenkomt. Een stoppenkast in Maastricht kunt u makkelijk herkennen aan de grote ronde stoppen, in tegenstelling tot de schakelaars op moderne groepenkasten. Bij het doorslaan van een stop, is het noodzakelijk om deze te vervangen om de stroomgroep te herstellen.

Als er nog een verouderde stoppenkast in uw huis aanwezig is, luidt het advies vaak om over te stappen naar een groepenkast. Het risico op brand is meestal lager bij groepenkasten dan bij stoppenkasten. Met de leeftijd van de stoppenkast stijgt ook het risico op vervelende situaties.

Heeft u interesse om uw stoppenkast in Maastricht te laten vervangen door een nieuwe groepenkast? Interesse in de mogelijkheden en kosten bij FB Services? Neem contact met ons op en wij staan klaar om u te helpen! Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 085 106 1547 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Maastricht

Ook wanneer er al een groepenkast in uw woning aanwezig is, kan het nodig zijn om deze te vervangen. Met alle moderne veranderingen wordt de belasting van ons stroomnetwerk in huis steeds groter. Het is van vitaal belang dat de groepenkast, het knooppunt van de elektrische installatie in uw huis, zich ontwikkelt in lijn met deze ontwikkelingen.

In sommige gevallen is het beter om de groepenkast in Maastricht te vervangen, bijvoorbeeld wanneer u van plan bent uw oude woning te moderniseren met zonnepanelen. Bij de modernisering van uw oude woning, zoals met zonnepanelen, of als u van plan bent om de groepenkast aanzienlijk uit te breiden. Maar ook als er werkzaamheden plaatsvinden aan uw elektra en uw groepenkast voldoet niet meer aan de nieuwste regelgeving.

Bij FB Services kunt u rekenen op onze expertise bij het installeren en vernieuwen van groepenkasten in Maastricht. Onze vakmannen staan voor u klaar om u te helpen bij het beoordelen van de vereisten, het selecteren van de juiste groepenkast en het vakkundig installeren ervan. Onze ervaren vakmensen, met toewijding aan hun vak, staan tot uw beschikking om te helpen.

Merken van groepenkasten

Op de markt zijn allerlei groepenkasten beschikbaar van diverse merken. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht aan strenge regelgeving voldoen, wordt het toch aangeraden door elke elektricien om te opteren voor een A-merk. Bij groepenkasten van A-merken kunnen de kosten iets hoger zijn, maar de betrouwbare werking en maximale veiligheid zijn gegarandeerd.

In Nederland zijn Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider bekende namen in de wereld van groepenkasten. De vakmensen van FB Services zijn op de hoogte van de diverse groepenkasten die beschikbaar zijn in Nederland en geven u graag advies bij uw keuze. Hierbij kunt u vertrouwen op vakkundige installatie en snelle ondersteuning bij problemen.

Veel gestelde vragen

Kun je uitleggen wat het onderscheid is tussen een stoppenkast en een groepenkast?

Als gevolg van kortsluiting of overbelasting dienen de grote ronde knoppen van een stoppenkast vervangen te worden. Anders dan bij een stoppenkast, heeft een groepenkast schakelaars die u kunt bedienen om de stroom in en uit te schakelen.

Wat is het verschil tussen een meterkast en een groepenkast?

De meterkast is de ruimte waar de aansluitingen voor gas, water en elektra de woning binnenkomen. In de meeste gevallen tref je de groepenkast aan in de meterkast.

Wie heeft de bevoegdheid om de meterkast aan te passen?

Zolang de meterkast niet verzegeld is, heeft u de vrijheid om aanpassingen in de meterkast te doen. Alleen een monteur met 'zegelrecht' mag aanpassingen doen in verzegelde zaken.

Is het een risico om zelf werkzaamheden uit te voeren aan de groepenkast?

Het risico van zelf sleutelen aan de groepenkast is te groot. Het is zeer riskant om met elektriciteit te werken als je de juiste kennis en ervaring mist.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter