Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond

Krachtstroom aanleggen in Maastricht

Als u interesse heeft in koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal wilt laten plaatsen, dan kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer u meer energie verbruikt dan wat een normale aansluiting kan leveren. Bij ons kunt u terecht voor professionele ondersteuning bij het aanleggen van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Maastricht.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

Meestal worden krachtstroom en een 3-fasen aansluiting als synoniemen gebruikt. Hoewel ze vergelijkbaar lijken, hebben krachtstroom en een 3-fasen aansluiting niet exact dezelfde betekenis. Krachtstroom is voornamelijk bedoeld voor het gebruik van zeer zware machines. In woonhuizen wordt de term krachtstroom vrijwel altijd in verband gebracht met een 3-fasen aansluiting.

Dankzij een 3-fasen aansluiting ontvangt u een stroomsterkte van maar liefst 25 ampère, verdeeld over drie fasen. Hierdoor kunt u nu apparaten met een hogere energiebehoefte gaan gebruiken, omdat de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van een keer 230 volt. Dankzij de toegevoegde spanning kunt u nu apparaten gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben.

Denkt u bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een sauna of een inductiekookplaat. Bij een gebruikelijke 1-fase aansluiting zou het gebruik van dergelijke apparaten direct leiden tot overbelasting. Maar omdat de stroomvoorziening nu over 3 fasen wordt verdeeld gebeurd dat niet.

Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van FB Services een dagelijkse klus.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Wanneer u van plan bent om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken, heeft u krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting nodig. Voor deze apparaten is niet alleen meer energie nodig, maar ook een hogere stroomspanning. Voor deze machines is de gebruikelijke 230 volt spanning die we voor onze huishoudelijke apparaten gebruiken onvoldoende.

Bij krachtstroom krijgt u de beschikking over een spanning van 400 volt. Het is nodig om uw groepenkast aan te passen om krachtstroom te kunnen gebruiken. Enkel nadat dit is volbracht, kunnen de zware machines worden geactiveerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Voor het realiseren van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting zijn zowel een elektricien als uw netbeheerder nodig. Als u uw aansluiting wilt verzwaren, kunt u dat hier aanvragen. Voor een correcte werking is het essentieel dat er zich een 3-fasen hoofdschakelaar bevindt in de groepenkast.

Als er nog geen schakelaar aangesloten is, kan FB Services dit voor u voorzien. Ook moeten apparaten die krachtstroom of een 3-fasen aansluiting nodig hebben worden aangesloten op het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten. Het stekkersysteem draagt bij aan een gelijke verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van FB Services

Bij FB Services regelen wij graag uw nieuwe aansluiting en nemen wij alle benodigdheden op ons. Wij helpen u graag verder met al uw vragen over aansluitingen voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen. Neem contact met ons op via 085 106 1547. Voor alle vragen kunt u ons telefonisch bereiken op 085 106 1547.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter