Direct een elektricien nodig in Maastricht? Bel 085 106 1547 Of vul het formulier in

Inductie kookplaat installeren Maastricht Wij staan in Maastricht voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Helmond

Inductie kookplaat installeren Maastricht

Twijfelt u om van gaskoken over te stappen naar elektrisch? Dit begint vanzelfsprekend bij het monteren van een elektrische kookplaat. Veel mensen kiezen voor een inductiekookplaat als populairste optie.

Bij FB Services kunt u terecht voor een vakkundige installatie van uw inductie kookplaat door ervaren elektriciens. Met hun deskundigheid weten onze monteurs precies hoe ze elektrische kookplaten moeten aansluiten in Maastricht. Heeft u vragen? Aarzel dan niet om te bellen naar 085 106 1547 of een bericht achter te laten in het contactformulier op onze site.

Inductie koken in Maastricht

Voordat u begint met inductie koken in Maastricht, zijn er enkele belangrijke aspecten om te overwegen. Vervolgens zult u inductie pannen moeten aanschaffen die kunnen worden verwarmd met magnetisme. Vergeet niet dat een elektricien in staat moet zijn om een perilex aansluiting te voorzien waarop de kookplaat kan worden aangesloten.

De meeste mensen zijn overtuigd van de voordelen van inductie koken en zetten daarom de stap van gas naar elektrisch koken. Enkel tussen de inductieplaat en de kookpan ontstaat de warmte door het magnetische veld tijdens het koken. Dit heeft een aantal positieve bijkomstigheden:

Door het beperkte warmteverlies behaalt een inductie kookplaat een rendement van wel 80 tot 90 proces, wat tot ruim 2 keer effectiever is dan koken op gas. Tevens zorgt een inductie plaat ervoor dat u na het koken snel en moeiteloos kunt schoonmaken door de snelle afkoeling. Zo vermindert u tevens het risico op brandwonden door onbedoelde aanraking aanzienlijk.

FB Services: úw partner in duurzaamheid

Bij FB Services ontvangt u gedegen advies en assistentie van onze elektriciens, die u begeleiden bij het vinden en plaatsen van de beste inductie kookplaat in Maastricht. Wij hebben de ervaring om nauwkeurig te bepalen wat uw huis vereist en wat haalbaar is binnen uw budget. Wij kunnen meteen aan de slag met alle elektra aanpassingen en groepenkastverbeteringen voor u.

Met uw nieuwe kookplaat kunt u direct beginnen en hoeft u niet lang zonder te zitten. Laat FB Services u begeleiden bij uw volgende overgang naar gasvrij wonen. Bel ons op 085 106 1547 of laat een berichtje achter in het contactformulier.

Inductie kookplaat vervangen

In de regel gaat een inductie kookplaat zo'n 10 tot 15 jaar mee voordat vervanging aan de orde is. Al enige tijd worden inductie kookplaten gekocht ter vervanging van de gaskookplaat. Als u het gevoel heeft dat het tijd is om uw kookplaat te vervangen, is dat begrijpelijk.

De inductie kookplatenmarkt is volop in beweging. Bij FB Services zijn de elektriciens altijd goed geïnformeerd over recente ontwikkelingen op het gebied van gasloos koken. Wilt u uw inductie kookplaat laten vervangen in Maastricht?

Bel snel naar FB Services op 085 106 1547 met al uw vragen over inductie kookplaten. Onze teamleden zijn er om u te begeleiden bij het vervangen van uw inductie kookplaat voor het beste model in uw specifieke situatie. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons bereiken via het contactformulier, wij zullen spoedig reageren.

De ervaren elektriciens van FB Services helpen u graag met het installeren van de inductiekookplaat.

Soorten inductie kookplaten

Als u een inductiekookplaat zoekt, zijn er tal van opties en keuzemogelijkheden beschikbaar. Het ervaren team van FB Services staat voor u klaar met advies en ondersteuning bij uw keuze. Voor het vergemakkelijken van uw oriëntatie, noemen we hier diverse opties:

Het is niet zo dat elke inductie kookplaat gebruik maakt van 3-fasenstroom of 'krachtstroom’. Een goede optie voor elektrisch koken zonder direct krachtstroom in huis is een 1-fase inductie kookplaat. Beschouw dat deze kookplaten een vermogen hebben dat aan de lagere kant is.

Het is ook mogelijk om te kijken of u een ingebouwde inductie kookplaat prefereert boven een losstaand toestel. Een inbouw inductiekookplaat is een verfraaiing voor uw keukenblad, maar kan niet zomaar verplaatst worden. Een mogelijkheid is om te opteren voor een inductiefornuis, zodat u gelijk een oven ter beschikking heeft.

Een wezenlijk verschil tussen verschillende inductie kookplaten wordt gevormd door het aantal kookzones. Als meest standaard optie kunt u natuurlijk kiezen tussen een kookplaat met 1, 2 of 4 pitten. Wanneer u de ware sensatie van inductie koken wenst te ervaren, kan een flex-inductie kookplaat de juiste keuze zijn.

Bij flexibele inductiekookplaten is er altijd voldoende ruimte voor elke pan, ongeacht de locatie. Als u met slechts één grote pan kookt, dan kunt u deze in het midden plaatsen. Mocht er onverwachts een extra pan nodig zijn, dan is het mogelijk om simpelweg de grote pan opzij te schuiven om ruimte te maken.

Inductie kookplaat aansluiten Maastricht

Wanneer u heeft gekozen voor een inductie kookplaat en deze in Maastricht wilt laten aansluiten, Bij FB Services zijn onze elektriciens er om u te ondersteunen! Bij ons bent u verzekerd van een constante beschikbaarheid van uw kookplaat.

Neem direct contact op om uw inductie kookplaat in Maastricht te laten aansluiten. Bent u nog in twijfel? Neem gerust contact met ons op via 085 106 1547 of vul het contactformulier in. Een van onze medewerkers zal spoedig reageren op uw aanvraag.

Krachtstroom?

Het hebben van 'krachtstroom' in huis voor elke inductie kookplaat is niet altijd essentieel, zoals hierboven aangegeven. Voor inductie kookplaten met extra kracht is dit echter wel nodig. Voor steeds meer grote apparatuur is krachtstroom een waardevolle toevoeging in uw woning.

Het ervaren team van FB Services staat u bij in het aanschaffen en installeren van uw kookplaat, zodat u zorgeloos kunt koken. Als u krachtstroom wilt toepassen in uw woning, zijn wij van FB Services er om u te begeleiden. Zowel het realiseren van de juiste verbindingen als het maken van de aanpassingen in de groepenkast.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de verschillen tussen een keramische en inductie kookplaat?

Keramisch en inductie behoren tot de meest essentiële elektrische kookplaten. Verwarmingselementen zorgen voor warmte bij een keramische kookplaat, terwijl een inductie kookplaat de hitte opwekt met magnetisme.

Is krachtstroom vereist voor inductie kookplaten met een hoog vermogen?

Een vereiste voor inductie kookplaten met een vermogen hoger dan 3600 watt is krachtstroom. Dit zijn de meeste inductie kookplaten in de markt, maar er zijn echter ook 1-fase inductie kookplaten beschikbaar.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1547

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!